Auto opkopers

Autoverzekering

Als u woont in de VS, is er een 48 op 50 kans dat uw staat vereist dat u autoverzekering hebben (New Hampshire en Virginia zijn de eenzame hold outs, voor degenen die zich afvragen). Natuurlijk, wetende dat je nodig hebt autoverzekering is slechts de eerste stap. Navigeren aanbieders, het vergelijken van betaalbare auto verzekering quotes, en het kiezen van specifieke dekking komt next. Bestelwagen verkopen

Inzicht autoverzekering kan moeilijk zijn als je niet bekend bent met de terminologie, omdat de echte waarde van de verzekering is in de details. Dat is wat maakt het begrijpen van de lingo zo belangrijk voor het krijgen van een geweldige deal. Om u te helpen vertrouwd te raken met de basisprincipes van de autoverzekering, hebben we een lijst samengesteld van enkele van de termen die u moet weten:

Premie Schadewagen verkopen
De premie is de vergoeding die u betaalt aan de verzekeringsmaatschappij om uw dekking actief te houden. Een aantal factoren bepalen uw premie. Uw leeftijd, geslacht, jaren van rijervaring, het type auto dat u bezit, en waar je woont (stedelijke gebieden hebben de neiging om hogere premies dan landelijke hebben) zijn allemaal in aanmerking genomen. Auto verzekeringspremies hebben de neiging om te worden vermeld als 6-maanden dekking. Meestal kunt u betalingen maandelijks, per kwartaal, of alle up-front (die kan komen met een mooie korting). Met Elephant, geven wij u de kans om een 12 maanden beleid, wat betekent dat je zou kunnen vergrendelen in uw lage tarief voor het jaar!

Aftrekbaar
Als u betaalt voor uw ziektekostenverzekering, is de kans groot dat u al een idee heeft van wat een eigen risico is. Het vertegenwoordigt de hoeveelheid geld die je nodig hebt om uit eigen zak te betalen in het geval van schade aan of verlies van uw auto. Wanneer uw volledige aftrekbaar is betaald, uw verzekeringsmaatschappij vergoedt de rest van de kosten. Typisch, hoe lager uw aftrekbaar is, hoe hoger uw premie zal zijn. Uit een onderzoek van insuranceQuotes blijkt dat Amerikanen die hun eigen risico verhogen van $ 500 tot $ 1.000 gemiddeld 9 procent kunnen besparen op hun autoverzekeringspremies.

Belangrijkste bestuurder
Hier is een term die betekent precies wat het zegt: de persoon (of personen) direct gedekt onder uw autoverzekering. Veel gezinnen kiezen ervoor om de primaire bestuurders omvatten elke rij-leeftijd lid van het huishouden. Dit zorgt ervoor dat het niet uitmaakt wie er rijdt op het moment van een ongeval, eventuele schade aan de persoon of het voertuig zijn beschermd.

Gelegenheidsbestuurder
Als u woont met een echtgenoot, huisgenoot, of kind die uw auto rijdt infrequent, kunt u deze persoon toe te voegen aan uw beleid als een incidentele bestuurder. U moet zich er ook van bewust zijn dat deze aanwijzing vaak aan uw verzekeraar wordt overgelaten. Uw verzekeraar kan beslissen of de persoon genoeg rijdt om de status van gelegenheidsbestuurder te rechtvaardigen. Het aantal afgelegde kilometers en de tijd die men achter het stuur doorbrengt zijn gebruikelijke criteria om te bepalen of iemand een occasionele bestuurder is.

Wanprestatie
Een andere relatief eenvoudige definitie, “at-fault” beschrijft gewoon de partij die verantwoordelijk is voor elk soort ongeval. In de meeste gevallen betaalt ofwel de bestuurder die schuldig wordt bevonden, ofwel zijn verzekeringsmaatschappij het grootste deel van de schade. Houd er echter rekening mee dat sommige staten – waaronder Florida, Pennsylvania en Massachusett – geen eigen risico staten zijn. Voor een volledige lijst, zie hier.

Onverzekerd/onderverzekerd automobilist dekking
We hebben deze twee termen gekoppeld vanwege hun gelijkenis. Deze dekkingen komen in het spel wanneer u betrokken bent bij een ongeval waarbij de andere bestuurder schuldig is. Onderverzekerd automobilist dekking stappen in om te helpen dekken schade aan uw eigendommen of medische kosten wanneer de verzekeringslimieten van de schuldige bestuurder cap out voordat uw rekeningen worden betaald. Dus, bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je in een ongeval en de at-fault bestuurder verzekering is alleen goed om schade te dekken tot $ 25.000, maar de schade aan uw auto waren $ 35.000. Onderverzekerd zal u helpen om het verschil te dekken.

Onverzekerde automobilist dekking, aan de andere kant, is precies wat het klinkt als. Het helpt dekken de kosten van schade wanneer de at-fout bestuurder heeft geen verzekering at all. Het is opgesplitst in Onverzekerde Automobilist materiƫle schade (UMPD) en onderverzekerd automobilist lichamelijk letsel (UIMBI). Deze zijn beide vrij eenvoudig. Soms bij een ongeval, afhankelijk van hoe ernstig, zijn er niet alleen schade aan uw auto of eigendom, maar ook lichamelijk letsel aan u of uw passagiers.

Je zou kunnen denken “Maar hoe waarschijnlijk is deze situatie, echt? Heeft niet iedereen een autoverzekering?”, maar veel meer mensen zijn onverzekerd dan je zou denken. Volgens een 2014 studie, 12,6 procent van de bevolking heeft geen autoverzekering, en er zijn meerdere staten met meer dan 20% van hun bevolking onverzekerd.

Limieten kunnen van toepassing zijn op beide soorten van de dekking, dus zorg ervoor om te praten met een deskundige van uw verzekering provider bij het toevoegen van deze dekkingen aan uw beleid.

Tags: Motorverzekeringoldtimer verzekering